SON DAKİKA



Haber > Dünya > Akdeniz'de enkaz savaşı! İngiltere,F-35'in enkazını Ruslardan kurtardı

Akdeniz'de enkaz savaşı! İngiltere,F-35'in enkazını Ruslardan kurtardı

18 Kasım 2021 Perşembe - 14:22




Akdeniz’de düşen F-35 uçağının enkaz kaldırma operasyonu İngiliz basınında geniş yer buldu. Basın, İngiliz ordusunun Rusya’dan önce enkaza ulaşarak, jetin bilgilerini çalmasını önlediğini yazdı.





Önceki gün Akdeniz’de düşen F-35 uçağının enkaz kaldırma operasyonunda yaşananlar basına yansıdı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiliz ordusunun Rusya’dan önce enkaza ulaşarak, jetin bilgilerini çalmasını önlediğini yazdı. 

Önceki gün, İngiltere'ye ait bir F-35B savaş uçağı, dün HMS Queen Elizabeth gemisinden kalktıktan kısa bire süre sonra  Akdeniz üzerindeki rutin operasyonlar sırasında denize düşmüştü.

İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiliz Kraliyet Donanması'nın 100 milyon sterlinlik F-35B jetinin enkazına ulaşmak için Rusya ile yarıştığını öne sürdü.

Haberde, Uçağın yüksek teknolojisi dolayısıyla, olası bir casusluğun önüne geçmek için İngiliz ordusunun hemen harekete geçtiği iddia edildi.


Bilindiği gibi, yeni nesil savaş uçağı F-35'lerin görülmeden süpersonik hızlarda uçmasını sağlayan çok gizli radar ve sensörler mevcut. Bu yüksek teknolojisi, F-35'lerin düşman sahasında "hayalet" biçimde uçmasını ve istihbarat toplamasını sağlıyor.

Daily Mail gazetei, uçağın enkazının İngiltere-ABD ortaklığında gerçekleştirilen bir operasyonla çarşamba öğleden sonra bulunduğunu belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap