SON DAKİKA



Haber > Dünya > AİHM'den ByLock bağlantılı bin davaya tebliğ

AİHM'den ByLock bağlantılı bin davaya tebliğ

19 Aralık 2023 Salı - 10:31




AİHM, FETÖ'nün şifreli mesaj uygulaması olan ByLock bağlantılı şekildeki bin dava başvurusunu işleme aldı. AİHM, bu bin davayı, Türkiye’ye tebliğ etti.





Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), ByLock kullanımı ile ilgili olarak davalarla ilgili emsal niteliğinde bir karar almıştı. AİHM, ‘FETÖ’ davasından tutuklu eski öğretmen Yüksel Yalçınkaya hakkında hak ihlali kararı vermişti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre; AİHM, ByLock kullandıkları gerekçesiyle ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan çeşitli cezalara mahkum edilmiş bin kişinin başvurusunu işleme aldı.
Mahkeme, ‘hak ihlali’ temelinde Türkiye’ye karşı dava açmak için yapılan başvuruları bilgi ve görüş için Türk hükümetine iletti.

Toplam beş dosya halinde tebliğ edilen dava başvuruları, 2019-2023 yılları arasında AİHM gündemine taşınmış şikayetlerden oluşuyor.

Başvurucular, haklarındaki mahkumiyet kararlarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) adil yargılanma hakkıyla ilgili 6’ncı ve kanunsuz ceza olamayacağını düzenleyen 7’nci maddelerini ihlal ettiğini savunuyor.

Yalnız ByLock kullanımı ile ilgili olarak AİHM gündemindeki mevcut başvuru sayısı 8 binin üstünde. Potansiyel başvuru sayısıysa 100 bin olarak tahmin ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap