SON DAKİKA



Haber > Dünya > Afrika Birliği'nden Tanzanya'ya: Endişe duyuyoruz!

Afrika Birliği'nden Tanzanya'ya: Endişe duyuyoruz!

23 Ekim 2020 Cuma - 16:37




Tanzanya'da son aylarda görülen insan hakları ihlalleri üzerine yazılı açıklama yapan Afrika Birliği'ne bağlı Afrika İnsan ve Halkların Hakları Komisyonu, gelişmelerden endişe duyduklarını belirtti.





Afrika Birliği (AfB), Tanzanya'da son aylarda görülen insan hakları ihlallerinden endişe duyduğunu açıkladı. 

AfB'ye bağlı Afrika İnsan ve Halkların Hakları Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki sivil toplumun başka mağdurlar adına dava açmasının önünü tıkayan yasa değişikliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair bilgiye erişim kısıtlaması, medya organlarının kapatılması ve muhalif politikacılara yönelik yıldırma ve tehdit haberlerinden endişe duyulduğu ifade edildi.

Hükümete muhalif partilerdeki liderlerin herhangi bir kısıtlama olmadan demokratik işlevlerini özgürce yerine getirmesine izin vermesi çağrısı yapılan açıklamada, 28 Ekim'de genel seçimlerin yapılacağı ülkedeki insan hakları durumunun aktif şekilde takip edildiğine vurgu yapıldı. 

İkinci dönemde de devlet başkanlığı koltuğunda oturmak için gelecek hafta yarışacak olan John Magufuli ve yönetimi sık sık insan hakları ihlalleri eleştirisine maruz kalıyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap