SON DAKİKA



Haber > Dünya > Afganistan'ın ardından ABD/İran nükleer masası devriliyor!

Afganistan'ın ardından ABD/İran nükleer masası devriliyor!

09 Eylül 2021 Perşembe - 13:04




ABD Afganistan'dan çekildi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran'la gerçekleştirdikleri "nükleer müzakerelerden vazgeçme noktasına geldiklerini" açıkladı.





Geçtiğimiz hafta Beyaz Saray'da Siyonist  İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile ABD Başkanı Joe Biden bir araya gelmişti. Naftali Bennett, Başkan Joe Biden'ı İran'ın nükleer faaliyetlerine karşı ikna etmeye çalışırken, Biden, "Öncelik diplomasi, diğer seçenekler sonra" mesajı verdi.  Afganistan'da 20 yıllık emperyalizm işgalinin son bulduğu sıralarda gerçekleşen şer ittifakındaki görüşmenin ardından ABD ile Siyonist İsrail İran'a göz dağı vermek için Kızıldeniz'de ilk kez ortak tatbikat düzenledi.

AFGANİSTAN'IN ARDINDAN NÜKLEER MASA DEVRİLİYOR

Afganistan'dan çekilen ABD'nin, İsrail'le ortak deniz tatbikatı sonrasında İran'a saldıracağı yorumları ortaya atılırken, Yahudi kökenli ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den İran hakkında çarpıcı bir açıklama geldi. Blinken, "İran ile nükleer anlaşmadan vazgeçme noktasına geldik" dedi.

Uluslararası Atom Enerji Ajansı'nın (UAEA) İran hakkındaki olumsuz raporunun ardından konuşan Blinken, kesin bir tarih vermeyeceğini ama artık anlaşmaya dönmenin fayda sağlamayacağı bir noktaya yaklaştıklarını vurguladı.

İBRAHİM REİSİ RESTİ ÇEKTİ


Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'la görüşmesi sonrası gazetecilerin sorularını Blinken'in bu sözlerine karşılık İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, nükleer anlaşmayı ihlal eden tarafın İran değil ABD olduğunu; buna karşılık AB'nin anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

Reisi, Tahran'ın nükleer faaliyetlerini denetleyen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansında (IAEA) İran'a yönelik "yapıcı olmayan" herhangi bir yaklaşımın da nükleer anlaşmanın devamı için Viyana'da sürdürülen nükleer müzakere sürecini de bozabileceği uyarısında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap