SON DAKİKA



Haber > Dünya > Afganistan'da sivillere saldırıldı... NATO sessiz

Afganistan'da sivillere saldırıldı... NATO sessiz

15 Ekim 2019 Salı - 14:35




Afganistan'da NATO hava saldırısında sivillerin hedef alındığı iddialarına karşı NATO sessizliğini koruyor





Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde, NATO kuvvetlerinin düzenlediği hava saldırısında 2 sivilin öldüğü iddia edildi.

Badahşan İl Şura Başkanı Ahmad Başir Samim, NATO kuvvetlerine ait uçakların, Badahşan'ın Varduç ilçesinde 13 Ekim pazar günü sivilleri bombaladığını,saldırıda 2 sivilin öldüğünü,15 sivilin yaralandığını söyledi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Favad Aman ise sivillerin, Taliban'ın roketli saldırısında öldürüldüğünü kaydetti.

Görgü tanıklarından Rahimullah, yaptığı açıklamada, saldırının NATO uçaklarınca gerçekleştirildiğini, ölü sayısının 10'un üzerinde olduğunu iddia etti.

Konuyla ilgili NATO'dan henüz açıklama yapılmadı.


Hava saldırısı, Pazar günü Zohr köyünde gerçekleşti ve yerel yetkililere göre, bölgedeki Taliban komutanı Attaullah'ı hedef aldı.

Ancak sakinleri, çocuklar da dahil olmak üzere en az 15 kişinin öldürüldüğünü ve 15'i de - çocuklar da dahil olmak üzere - hava saldırısında yaralandığını iddia etti.

Varduç'ta yaşayan Rahimullah, “Köyümüzdeydik ve sonra bir uçak geldi ve bombalamaya başladı” dedi ve yeğeninin yaralandığını ve onu tedavi için Faizabad'daki bir devlet hastanesine götürdüğünü ekledi.

“Evimiz hasar gördü ve kayınbiraderim, karısı ve çocukları yaralandı” dedi ve ayrıca kızının sol bacağında da yaralandığını söyleyen bir komşusu olduğunu söyledi.


Savunma Bakanlığı (MoD) hava saldırısı hakkında yorumda bulunmadı.

Taliban'dan da saldırı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap