SON DAKİKA



Haber > Dünya > Afganistan insani felaketin eşiğinde

Afganistan insani felaketin eşiğinde

18 Ocak 2022 Salı - 16:31




Afganistan'ın dış yardıma dayalı ekonomisi, uluslararası toplumun Taliban nedeniyle yardımı kesmesi üzerine çökmüş durumda. 39 milyonluk ülkenin 22 milyonu olağanüstü açlık şartlarında yaşıyor. Ülkede insani kriz kara kış ile birlikte gün geçtikçe felakete dönüşüyor.





Evlerinin çatısı akıyor. Kara kışta üzerlerine giyecek paltoları yok. Ayakkabıları olmadığı için ayaklarına geçirdikleri poşet, Afganistan'da milyonların durumunu anlatıyor.

Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle Afganistan'da siviller belki de en zor kışını geçiriyor. Uluslararası toplumun maddi yardımı kestiği Afganistan'da maddi kaynak sıkıntısı gıda fiyatlarını yüzde 50'den fazla artırırken, ülkenin büyük çoğunluğu büyük bir açlık ve barınma sorunuyla karşı karşıya. Güvenlik nedeniyle Kabil'e gelip tek göz odalı bu eve yerleşen bu aile, milyonlarca Afgan aileden yalnızca biri.

Başkent Kabil'in dışında Herat şehrinde yol kenarına kurulan çadırlar dikkat çekiyor. 6-7 kişilik aileler, bu iki kişilik çadırlarda yaşamak zorunda kalıyor.


Ülkede durum böyleyken, Birleşmiş Milletler Mülteciler Kurumu, 39 milyonluk ülkenin yarısının aşırı seviyelerde açlık içinde olduğu konusunda uyardı. Ve yaklaşık 9 milyon kişi kıtlık yaşıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap