SON DAKİKA



Haber > Dünya > Afgan halkı, ABD’de dondurulan 9.5 milyar doların bırakılmasını istiyor

Afgan halkı, ABD’de dondurulan 9.5 milyar doların bırakılmasını istiyor

23 Eylül 2021 Perşembe - 17:54




Afgan halkı ABD’de dondurulan 9.5 milyar doların bırakılmasını istiyor.





Afganistan’da yönetimin Taliban’a geçmesinin ardından ABD, Afganistan Merkez Bankası’na ait 9.5 milyar dolarlık döviz rezervini durdurmuş, böylece ülkeye yapılan döviz rezervi akışı da durdurulmuştu. Yönetimin Taliban’a geçişinin üzerinden 1 aydan fazla süre geçerken Afgan halkı, döviz rezervine el koyan ABD’ye tepki gösterdi. Afgan sosyal medya kullanıcıları, ABD’nin bu kararı ile ilgili “Unfreezafgmoney” etiketi ile kampanya başlattı.

Sosyal medya kampanyasına katılan işadamı Noor Ahmad Makhdomzada etiketi paylaşarak, “Bu sermayenin 3 milyar doları Afgan tüccarlarına aittir. Bu para ile gıda ve ilaç ülkeye alınıyordu. ABD ve BM, Afgan halkının ekonomisini krize sokmamalı ve Afganları yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya bırakmamalıdır” ifadelerini kullandı.

İhsanullah Aryan bir diğer kullanıcı ise, “Afganistan’ın sermayesini ABD esaretinden kurtarın. Bu sermaye, halkın hakkıdır. Sevgili yurttaşlar, lütfen bu kampanyaya yoksul halkımızın hatırı için katılın” diyerek kampanyaya katılım çağrısında bulundu.

Afganistan Merkez Bankası Eski Başkan Vekili Ajmal Ahmadi, yönetim değişimi sonrası yaptığı paylaşımda, “ABD’nin Taliban fonlara erişim sağlama çabalarını engellemeye çalıştığı için dolar akışının durdurulduğunu öğrendik. Merkez Bankasının büyük bir kısmı New York Federal Rezerv ve ABD merkezli finans kurumlarındaki hesaplarda olan 9.5 miyar dolarlık varlığa sahip” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap