SON DAKİKA



Haber > Dünya > Aday olmak meşru hakkım

Aday olmak meşru hakkım

22 Kasım 2015 Pazar - 15:45








Viyana'da varılan uzlaşı süreci boşa mı gidiyor? Suriye lideri Beşar Esad, cuma günü İtalyan basınına konuşmuş, "Ülkedeki teröristlere karşı zafer elde edilmeden yönetimde değişiklik olmaz" demişti. Esad, bu kez Çin televizyonuna röportaj verdi. Geçiş süreci için güvenliğin sağlanması gerektiğini yineledi. "Seçimlerde yeniden aday olmak meşru hakkım, zaman gösterecek" dedi.

14 Kasım'da Viyana'da varılan uzlaşı ile Suriye'de 18 aylık bir geçiş süreci üzerinde anlaşmaya varılmıştı. Gözler Esad yönetiminden gelecek açıklamalardaydı. Suriye lideri bir kez daha geçti kameraların karşısına. Bu kez Çin'in Phoneix kanalına konuştu.Muhalefet denen kavramın askeri değil, siyasi olduğunu söyledi Esad. Elinde silah olan gruplara dünyanın hiçbir yerinde muhalefet demenin mantıklı olmadığını belirtti. Ülkede gerçek muhalefetin olduğunu, bazılarının da yurtdışında olduğunu söyledi. Bu gruplarla görüşmeye hazır olduklarının sinyalini verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap