SON DAKİKA



Haber > Dünya > Acil durum ilan edildi

Acil durum ilan edildi

21 Mayıs 2015 Perşembe - 11:31




ABD'nin California eyaletinde "Plains All American Pipeline" şirketine ait petrol boru hattında başlayan sızıntı, doğal yaşamı tehdit etmeye başlayınc





 California Valisi Jerry Brown, binlerce tonlarca petrolün okyanusa karışmasına neden olan sızıntı sebebiyle eyalette acil durum ilan ettiğini açıkladı. Şirket yetkilisi Rick McMichael ise salı günü başlayan sızıntı nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 80 ton petrolün okyanusa sızdığını söyledi.

McMichael, toplam sızıntının ne kadar olduğuna ilişkin kesin rakamın, boru hattının toprak altından geçmesi nedeniyle ancak birkaç gün sonra netleşeceğini belirtti. Las Flores'deki depodan Gaviota tesislerine petrol taşıyan ve 1987'de kurulduğu belirtilen 18 kilometrelik boru hattında meydana gelen çatlakla ilgili şirket yetkilileri, yakın zamanda rutin kontrollerin yapıldığını ve bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap