SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'yi Astana'ya davet ettik

ABD'yi Astana'ya davet ettik

13 Şubat 2017 Pazartesi - 11:10




Rusya Dış işleri Bakanı Sergey Lavrov, Astana'da düzenlenecek olan Suriye görüşmelerine ABD'yi davet ettiklerini açıkladı.





23 Ocak tarihinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da Suriye'deki ateşkesin kalıcılaştırılması kararı üzerine görüşmeler başlatan Rusya, Türkiye ve İran biraraya gelmişti.

AMERİKA GÖZLEMCİ OLMUŞTU

Kritik görüşmelerde Suriye hükümet ve muhalefet temsilcileri, ateşkes garantörleri olan Rusya, Türkiye ve İran, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura görüşmelerde yer alırken ABD Astana Büyükelçisi George Krol da gözlemci olarak katılmıştı.

RUSYA, ABD'Yİ DAVET ETTİ

Astana'daki Suriye görüşmelerine ABD'yi davet ettiklerini açıklayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD, Ortadoğu Suriye heyetini oluşturduğunda önümüzdeki temaslara katılması için tarafımızdan davet edildi" dedi.


ABD VE İRAN'IN ARASI OBAMA DÖNEMİNDEN DAHA ÇOK BOZULDU

İran’ın Suriye barış sürecinde oynadığı rolden söz eden Lavrov, bu ülkenin DEAŞ'a karşı mücadele eden koalisyondan çıkarılmasının pragmatik olmayacağını vurguladı. Rus Bakan, Washington ile İran'ın arasının "Obama dönemindekinden daha bozulmuş olduğunu" dile getirdi. Ancak Moskova, mantıkla yola çıkmasını savunuyor.

Hatırlanacağı üzere ABD Savunma Bakanı James Mattis, İran’ı ‘terörün ana sponsorlarından biri’ olarak değerlendirdi. Astana’da düzenlenen önceki Suriye görüşmesi 23 Aralık tarihinde yapıldı. Görüşme sonucunda Rusya, İran ve Türkiye olmak üzere görüşmeleri başlatan üç ülke, Suriye’nin egemenliğini koruma ilkesine dayanarak hareket edeceğini ve ateşkes rejimine yapılan ihlalleri saptayacağını karara bağladı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap