SON DAKİKA



Haber > Dünya > Abdurrahman Dilipak: "Peki herkes kazandı ise kaybeden kim?"

Abdurrahman Dilipak: "Peki herkes kazandı ise kaybeden kim?"

03 Kasım 2019 Pazar - 12:58




Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak Suriye'deki duruma ilişkin "Peki herkes kazandı ise kaybeden kim? Herkes kazandı ise, bölge gelecek için daha güven verici bir durumda mı? İşte bu sorunun cevabı çok kolay değil. Ve herkes birden kazanmış olamaz" diye yazdı. Dilipak "Kasım aralıkta da bir şey olmazsa, ocak sonuna bakmak gerek" yorumunda bulundu.





Suriye’de, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı sonrasında ABD’nin çekilme kararı taşları yerinden oynattı. Çok boyutlu ve yepyeni bir sürece girildi. Bölgedeki güçlerin pozisyonları bu harekatla güncellenirken, Suriye sahasında kazananlar ve kaybedenler de şekillenmeye başladı.

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak "Suriye’de kazananlar, kaybedenler" başlıklı bugünkü yazısında son günlerde ortaya çıkan tabloyu değerlendirerek Türkiye’nin, ABD’nin, Suriye rejiminin, PYD ve İsrail’in kazandığını söyledi. 

"HERKES BİRDEN KAZANMIŞ OLAMAZ"

Sahadaki aktörleri bir bir yazan Dilipak dikkat çeken bir başka değerlendirme daha yaptı. Dilipak, “Peki herkes kazandı ise kaybeden kim? Herkes kazandı ise, bölge gelecek için daha güven verici bir durumda mı? İşte bu sorunun cevabı çok kolay değil. Ve herkes birden kazanmış olamaz” dedi ve ardından şunları yazdı; 

"Lübnan’da olaylar yaşandı ve Başbakan istifa etti. Ardından Irak’ta da bir hükümet krizi yaşandı.


ABD bir yandan geri çekiliyorum diyor, bir yandan yeni askeri birlikler geliyor ve Pentagon silah yığmaya devam ediyor bölgeye.

ABD şaşkın ördek gibi. Bir yandan Trump’ın azil süreci devam ediyor, bir yandan gelenin gideni aratmasından endişe ediliyor.

Rusya bölgeye daha fazla asker getiriyor.

Çin Körfez’de Kuveyt’e ait “Fav adası”nı 49 yıllığına kiraladı. Çin geldi Körfez’e yerleşti. Çin’den artık İran’a, Türkiye üzerinden Avrupa’ya trenle gitmek mümkün.."

"KASIM ARALIKTA DA BİR ŞEY OLMAZSA OCAK SONUNA BAKMAK GEREK"


Dilipak yazısını “Bölge çok da sessiz değil ama, yarını düşününce bugünler çok sessiz. Fırtına öncesi sessizliği yaşıyormuşuz gibi sanki. Kasım aralıkta da bir şey olmazsa, ocak sonuna bakmak gerek. Ama ‘Mümkünlü’de her şey mümkün” diyerek bitirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap