SON DAKİKA



Haber > Dünya > AB'den Golan Tepeleri kararına tepki

AB'den Golan Tepeleri kararına tepki

27 Mart 2019 Çarşamba - 15:49




AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "AB, İsrail'in işgali altında olan Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımıyor" dedi.





Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik  Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin, İsrail'in işgali altında olan Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımadığını bildirdi. 

Mogherini, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Golan Tepeleri üzerinde  İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını  imzalamasının ardından, AB üyesi 28 ülke adına yazılı açıklama yaparak, "AB'nin  Golan Tepeleri'nin statüsüne ilişkin tutumu değişmedi." vurgusunda bulundu.

Mogherini, AB'nin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik  Konseyinin (BMGK) 242 ve 497 sayılı kararları uyarınca İsrail'in işgali altında  olan Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımadığının altını çizdi.




Trump'ın Golan Tepeleri kararı

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,  önceki gün Beyaz Saray'da düzenledikleri basın toplantısında, Golan Tepeleri  konusundaki kararlarını açıklamıştı.




"Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen  tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını imzalayan Trump, 21 Mart'ta da  Twitter'dan, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki  egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepelerini 1967'den bu yana işgal  altında tutuyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap