SON DAKİKA



Haber > Dünya > AB'de Ukrayna çatlağı: Almanya Kiev'e silah gönderilmesine karşı çıktı

AB'de Ukrayna çatlağı: Almanya Kiev'e silah gönderilmesine karşı çıktı

22 Ocak 2022 Cumartesi - 11:12




Almanya Başbakanı Scholz, Berlin'in Kiev'e öldürücü silah ihracatını desteklemediklerini söyledi. Scholz ayrıca, Rusya'ya sınırdaki askerini çek çağrısı yaptı.





Rusya ile ABD ve NATO'nun Ukrayna görüşmeleri sürerken Almanya'da aykırı çıkış geldi.

Önceki gün, İngiltere ve Baltık ülkeleri Ukrayna'ya silah göndereceklerini açıklamıştı.

Bugün ise Almanya Ukrayna'ya silah gönderilmesine karşı olduğunu açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, kabine toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Ukrayna krizine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Scholz, "Federal hükümetin silah ihracatı ve onun devamlılık durumu ve hükümetin son yıllarda izlediği tutum doğrultusunda net bir tavrı var: Almanya'dan (Ukrayna'ya) öldürücü silah ihracatını desteklemiyoruz" ifadelerini kullandı.


Berlin'in Ukrayna'daki gerilimi azaltmak için aktif biçimde çalıştığını kaydeden Scholz, ayrıca Rusya'yı kendi sınırındaki askeri varlığını azaltmaya çağırdı.

Öte yandan Almanya Başbakanı, gelecekte Avrupa'nın güvenliğinin toprak bütünlüğü ve devletlerin egemenliğinin dokunulmazlığı ilkesine dayanmasını umut ettiğini dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap