SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'den, Zaporijya Nükleer Santrali çıkışı: Ukrayna'ya geri verilmeli

ABD'den, Zaporijya Nükleer Santrali çıkışı: Ukrayna'ya geri verilmeli

18 Ağustos 2022 Perşembe - 14:32




ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'da bulunan nükleer tesislerindeki çatışmaların durdurulmasını ve buralardaki kontrolün yeniden Kiev'e geri verilmesini gerektiğini söyledi.





Günlerdir suskunluğunu koruyan, ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna ve Zaporijya Nükleer Santrali'ne ilişkin açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD yönetiminin Ukrayna'da bulunan nükleer tesislerindeki çatışmaların durdurulmasını ve buralardaki kontrolün yeniden Kiev'e geri verilmesini istediğini söyledi.

Yapılan açıklamada "Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali ve çevresindeki son eylemlerini kınadı. Ukraynalı yetkililere ve tesis operatörlerine bu koşullarda nükleer güvenliği sağlama konusundaki taahhütlerinden dolayı övgüde bulundu" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, tarafların "ABD'nin Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarına verdiği desteğin devam etmesi" konularına değindiğini belirtti.

Ayrıca Blinken'ın, Kuleba'yı ABD'nin Ukrayna'ya göndereceği askeri yardımlar konusunda bilgilendirdiği aktarıldı.


NATO'DAN İNCELEME TALEBİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'nden çekilmesini ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın tesiste inceleme yapmasına izin verilmesini talep etti.

Stoltenberg, "Tesisin Rus askerlerince ele geçirilmesinin nükleer santralin güvenliğine tehdit oluşturmaktadır. Bu durum nükleer kaza ve olay riskini artırmakta, Ukrayna ve komşu ülkelerin halkları ile uluslararası camiayı tehlikeye atmaktadır. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın incelemesine izin verilmesi ve Rus askerlerinin çekilmesi aciliyet taşımaktadır" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap