SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'den vize kararı

ABD'den vize kararı

09 Aralık 2015 Çarşamba - 09:39








ABD Temsilciler Meclisi, terörle mücadele kapsamında, ABD'yi vizesiz ziyaret edebilen ülke vatandaşlarının girişlerindeki kontrolleri sıkılaştırılmasını onayladı. Bundan böyle son 5 yıl içinde İran, Irak, Suriye ve Sudan gibi ülkelere giriş yapan 38 ülkenin vatandaşı da vizeye tabi tutulacak.

Yürürlüğe girecek yeni uygulama Polonya, Romanya ve Bulgaristan dışında tüm AB ülkeleri ile Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerin vatandaşlarını ilgilendiriyor.Beyaz Saray'ın da desteklediği tasarı, 13 Kasım'daki Paris saldırılarını gerçekleştiren saldırganların, ABD'ye vizesiz girme hakları bulunmasından dolayı hazırlandı.Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada 19 üye hayır oyu kullanırken, 407 üye vize kısıtlamalarına destek verdi.Vize muafiyeti tanınan ülke vatandaşları ABD'ye, elektronik seyahat izni sistemi "ESTA" dan aldıkları onayla giriş yapabiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap