SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'den, Venezuela'ya: Putin'den uzaklaş, mali destek verelim

ABD'den, Venezuela'ya: Putin'den uzaklaş, mali destek verelim

07 Mart 2022 Pazartesi - 11:33




Venezuela'ya heyet gönderen ABD istediğini alamadı. Devlet Başkanı Maduro, ülkesinin Rusya lideri Putin'in yanında olduğunu açıkladı.





Daha 3 sene önce Venezuela Lideri Nicolas Maduro'yu indirmek için yaptırımlar uygulayan iki yüzlü ABD, Rusya lideri Vladimir Putin'e karşı durması için Maduro'dan yardım istedi.

Rus petrolüne yaptırım uygulamayı tartışan ABD, ortaya çıkabilecek ham petrol açığını kapatmanın yollarını arıyor.

Bu çerçevede, Beyaz Saray'dan bir heyet Venezuela’da temaslarda bulundu.

ABD BASININ VERDİĞİ BİLİGİYE GÖRE 

Ukrayna’ya düzenlenen saldırıların ardından, Rusya’ya en yakın ülkelerden biri olan Venezuela’nın Moskova’ya yönelik tavrında değişiklik olup olmadığını görmek istedi.


ABD’li heyet Maduro'ya Putin'e sırt çevirmesinin karşılığında, yaptırımları gevşetme sözü verdi, ancak Maduro bu teklifi reddetti.

ENFLASYONDA PETROL RİSKİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Rus petrolünü yaptırım kapsamına almak istediklerini açıklamasının ardından Brent petrolün varil fiyatı bugün 139 doları gördü. Petrol, geçen haftayı 118 dolarla kapatmıştı.

ABD’de ocakta yüzde 7,5 ile 40 yılın zirvesine yükselen tüketici enflasyonunun, enerji ve gıda fiyatlarındaki son artışlarla birlikte daha da yükselmesi bekleniyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve yaptırımlar, küresel ekonomide enflasyon endişelerinin yanı sıra durgunluk endişelerini de artırırken, merkez bankalarının enflasyonun önüne geçmek üzere agresif parasal sıkılaşmaya gitmesi zorlaşıyor.


Bu sebeple Biden yönetimi, Rus petrolünü telafi etmek üzere Venezuela ve İran petrolüne dönük geçmişte aldığı yaptırım kararlarını kaldırmayı ya da hafifletmeyi değerlendiriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap