SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'den Rusya'ya sert uyarı: Büyük hata olur

ABD'den Rusya'ya sert uyarı: Büyük hata olur

24 Eylül 2018 Pazartesi - 20:32




ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya'nın Suriye'ye gelişmiş füze savunma sistemi vermesinin "büyük hata" olacağını savundu.





Bolton, New York'ta yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'ye S-300 hava  savunma sistemi vermesinin "büyük hata" olacağını ve bölgede hali hazırda yüksek  olan gerilimi "önemli ölçüde artıracağını" söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Moskova yönetiminin bu kararını gözden  geçirmesi gerektiğini ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun BM Genel Kurulunda  Rus meslektaşı Sergey Lavrov ile bu konuyu görüşeceğini dile getirdi.

Bölgedeki Amerikan güçleri için endişeli olduklarını, İsraillilerin de  İran'ın saldırgan tutumuna karşı meşru müdafaa hakkının bulunduğunu ifade eden  Bolton, İran'ın bölgedeki etkisini yitirene kadar ABD güçlerinin Suriye'den  ayrılmayacağını kaydetti. Bolton, "İran askerleri İran sınırları dışında olduğu  sürece ayrılmayacağız. Bu İran'ın vekillerini ve milislerini de kapsıyor." diye  konuştu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'ye iki hafta içinde modern  S-300 hava savunma füze sistemi vereceklerini açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın Suriye'ye vereceği S-300  hava savunma füze sisteminin üçüncü ülkeleri hedef almadığını dile getirmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap