SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'den Çin açıklaması! Saldırgan ve düşmanca davranıyorlar

ABD'den Çin açıklaması! Saldırgan ve düşmanca davranıyorlar

03 Mayıs 2021 Pazartesi - 10:59




ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Blinken, Pekin yönetiminin, "yurt dışında daha saldırgan ve gittikçe daha düşmanca" davrandığını söyledi.





ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, gergin ilişkilere sahip oldukları Çin'le ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Blinken, Pekin yönetiminin "yurt dışında daha saldırgan" ve "gittikçe daha düşmanca" davranmaya başladığını söyledi.

ÇİN İLE SAVAŞ AŞAMASINA GELMEK İKİ ÜLKENİN DE ZARARINA

CBS News kanalının “60 Dakika” programında yayımlanan röportajda Blinken, Washington’ın Pekin ile askeri bir karşılaşma aşamasına doğru ilerleyip ilermediği sorusuna, “Bu aşamaya gelmek ya da bu aşamaya doğru ilerlemek iki ülkenin de çıkarlarına derinden ters düşer” dedi.

Blinken, “Son birkaç yıldır Çin’in yurt dışında daha saldırgan yurt içinde daha baskıcı davrandığına tanık oluyoruz. Bu bir gerçek” ifadelerini kullandı.

PEKİN'E KARŞI MAĞDUR ÜLKELERİ BİRLEŞTİRİYORUZ


Blinken, Çin tarafından ABD’nin ticari sırlarının ve fikri mülkiyetinin çalındığı haberleri sorulduğunda, Biden yönetiminin buna dair “ciddi endişeleri” olduğunu söyledi. Blinken, “Bunlar ‘adil olmayan bir şekilde yarışmaya çalışan ve gittikçe daha düşmanca davranan’ birinin eylemleri gibi duruyor. Ancak biz aynı fikirde olan mağdur ülkeleri Pekin’e ‘Buna tahammül etmeyeceğiz’ demeleri için bir araya getirerek daha güçlü ve etkili hareket ediyoruz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap