SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'de Trump'ın skandal ses kayıtları sızdı!

ABD'de Trump'ın skandal ses kayıtları sızdı!

04 Ocak 2021 Pazartesi - 09:55




ABD, Başkan Donald Trump'ın sızan ses kayıtlarıyla karıştı. Washington Post gazetesinin ulaştığı ses kayıtları gündemi alt üst etti. Trump, Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperer'dan sonuçları tersine çevirecek oylar bulmasını istediği ortaya çıktı.





Washington Post (WP) gazetesi, ülkede gündemi altüst edecek bir ses kaydına ulaştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın rakibi Joe Biden'a kaybettiği 3 Kasım seçimlerinin ardından Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperer'dan sonuçları tersine çevirecek oylar bulmasını istediği ortaya çıktı. WP'nin haberi ülkede gündemi sarstı. Tüm dünya medyası gelişmeleri 'son dakika' olarak okurlarına duyurdu.

Seçimi kazandığını söylemediği için azarlıyor

ABD'nin saygın gazetelerinden Washington Post'un ele geçirdiği ses kaydı, ABD lideri Donald Trump ile Cumhuriyetçi Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger arasında cumartesi günü geçen bir telefon görüşmesine ait. Bir saatlik sıradışı ses kaydının bir bölümde Trump, Georgia'da seçimi kazandığını söylemediği için Raffensperger'i paylıyor.

Yapmak istediğim şey şu: 11 bin oy bulmak istiyorum

Kayıtlarda Trump, "Georgia halkı öfkeli, ülkedeki insanlar öfkeli. Biliyorsun, oyları tekrar hesapladığınızı söylemenizde bir yanlış yok" diyor. Raffensperger ise yanıtında, "Sayın Başkan, sizin zorluğunuz sahip olduğunu verilerin yanlış olması" ifadesini kullanıyor. Konuşmanın bir başka bölümünde Trump, "Bak. Yapmak istediğim şey bu. 11 bin 780 oy bulmak istiyorum. Çünkü eyaleti kazandık" diyor.


Yüzbinlerce oy kaçırdınız

Bir noktada da "Hatasız bir seçim istemen gerekiyor. Sen bir Cumhuriyetçi'sin" diyen Trump'a Raffensperger şöyle yanıt veriyor: "Hatasız bir seçim yaptığımıza inanıyoruz." Akabinde Trump, "Hayır, yapmadınız. Yüz binlerce oy kaçırdınız" diye karşılık veriyor.

Biden Georgia'yı 11 bin oy farkıyla kazanmıştı

Demokrat Joe Biden, Georgia eyaletinde Başkan Donald Trump'tan 11 bin 779 oy daha fazla kazanmıştı. Trump'ın Raffensperger'den bulmasını istediği oylar bu sonucunu değiştirebilir. 

Amerikan Daily News gazetesi, konuya ilişkin haberinde telefon görüşmesinin potansiyel olarak suç teşkil ettiğini yazdı.


Öte yandan konuya ilişkin Twitter hesabından mesaj paylaşan Trump, Raffensperger'den eyaletteki "seçim hileleriyle" ilgili hiçbir fikrinin olmadığını iddia etti.

Trump'ın tweet'ine yanıt veren Raffensperger de "Tüm saygımla Sayın Başkan: Söylediğiniz şey doğru değil, doğrular ortaya çıkacaktır" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap