SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'de prestijli üniversitelerde rüşvet skandalı

ABD'de prestijli üniversitelerde rüşvet skandalı

27 Mart 2019 Çarşamba - 14:32




Yale Üniversitesi, ailesi giriş için bir milyon dolardan fazla rüşvet verdiği iddia edilen bir öğrenciyi okuldan attı





BBC ile Mail and Guardian gazetesinin haberlerine göre, ABD'deki prestijli üniversitelere kabullerle ilgili ay başında patlak veren skandalın ardından Yale Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, okula 2018'de hileli şekilde girdiği iddiaları ortaya atılan öğrencinin kabul belgesinin iptal edildiği belirtildi. 

Açıklamada, üniversite yönetiminin, rüşvet iddialarından ilk kez Boston Federal Savcılığının geçen kasım ortasında kadın futbol takımının koçu Rudy Meredith ile ilgili bilgi edinmek istemesi üzerine haberdar olduğu ifade edildi.

1.2 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET İDDİASI

Yetkililer peşine düşmeden hemen önce Yale'den ayrılan Meredith'in "sadece iki adaya" sahte sporcu tavsiyesi verdiği, adaylardan birinin Ocak 2018'de okula kabul edildiği, öğrencinin ailesinin çocuklarının üniversiteye girebilmesi için 1,2 milyon dolar rüşvet verdiğinin iddia edildiği bildirildi.

Koç Meredith'in aileyle irtibat kurmasını sağlayan ara bulucudan da 400 bin dolar aldığı ileri sürülürken, üniversitenin iddialarla ilgili soruşturma çerçevesinde öğrencinin kabul belgesinin iptaline karar verildiği kaydedildi.


Meredith'in yarın dolandırıcılık suçlamasıyla Boston'da mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.

ABD'de ay başında aralarında Hollywood yıldızlarının da bulunduğu zengin ailelerin, çocuklarını California Üniversitesi (UCLA), Güney California and Georgetown gibi ülkenin önde gelen üniversitelerine sokabilmek için koçlara ve üniversite yöneticilerine rüşvet ödediği iddiaları ortaya atılmıştı.

Skandalla ilgili soruşturma kapsamında yaklaşık 50 kişi hakkında dava açıldı. 33 ebeveyn, yaklaşık 6 buçuk milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap