SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'de perakende satışlarda rekor beklentisi

ABD'de perakende satışlarda rekor beklentisi

22 Kasım 2021 Pazartesi - 15:54




ABD'de kasım ile aralık aylarını kapsayan ve "tatil sezonu" olarak adlandırılan dönemde, perakende satışların bu yıl 800 milyar doları aşarak rekor kırması bekleniyor.





ABD'de tatil sezonu, perakende satışların zirveye ulaştığı bir dönem olarak biliniyor. Ülkede her yıl kasım başından aralık sonuna kadar süren tatil sezonunda, Amerikalı perakendeciler bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının yoğun bir şekilde hissedildiği geçen yıla kıyasla tüketici talebinde güçlü bir artış bekliyor.

Kasım ayının 4'üncü perşembesi kutlanan Şükran Günü (Thanksgiving Day) ile başlayan, bunu takip eden ve indirimli alışverişlerin tüm ülkeye yayıldığı Kara Cuma (Black Friday), küçük işletmelerin satışlarını yükseltmeyi amaçlayan Küçük İşletmeler Cumartesisi (Small Business Saturday) ve Siber Pazartesi (Cyber Monday) ile devam ederek Noel ve ardından 31 Aralık'taki Yılbaşı Gecesi ile sona eren dönemde perakende satışlarda bu yıl rekor bekleniyor.

Satışların 800 milyar doları aşması bekleniyor

AA muhabirinin ABD Ulusal Perakendeciler Birliği (NRF) verilerinden derlediği bilgilere göre, perakende satışların, söz konusu 2 aylık süreçte geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,5 ila yüzde 10,5 artacağı tahmin ediliyor.

Bu dönemdeki satışların, 843,4 milyar dolar ile 859 milyar dolar arasında gerçekleşerek rekor seviyelere ulaşması öngörülüyor.

Perakende satışların, Kovid-19 salgınının gölgesinde geçen 2020 tatil sezonunda 777,3 milyar dolara olduğu kayıtlarda yer alıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap