SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'de 70 yıl sonra bir ilk! Zehirli iğneyle idam edilecek

ABD'de 70 yıl sonra bir ilk! Zehirli iğneyle idam edilecek

18 Ekim 2020 Pazar - 10:12




ABD'de 23 yaşındaki hamile kadını boğarak öldürüp, karnını yararak doğmamış bebeğini çalmaya çalışan 43 yaşındaki Lisa Montgomery, zehirli iğneyle idam edilecek.





ABD'de Lisa Montgomery adındaki bir kadın 2004 yılında Bobbie Jo Stinnett adlı 23 yaşındaki hamile bir kadını boğarak öldürmüş, sonrasındaysa karnını yararak doğmamış bebeğini çalmaya çalışmıştı. 

Korkunç cinayetin ardından hapse atılan Montgomery'ye duruşmasının ardından idam cezası verilmişti. 

ABD Adalet Bakanlığı Montgomery'nin idamının 8 Aralık'ta, zehirli iğneyle infaz edileceğini açıkladı. 

Lisa Montgomery, mahkemede cinayeti işlediği sırada hamile olduğunu sandığını, hezeyanlar gördüğünü ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek kendini savunmuştu. 

Yapılan araştırmalar sonucunda katil Lisa Montgomery'nin 4 çocuk annesi olduğu ve 4. doğumundan sonra tüplerini bağlattığı ve bir daha hamile kalmasının mümkün olmadığı ve yalan söylediği ortaya çıkmıştı. 


Lisa Montgomery, kurbanı Bobbie Jo Stinnett'le internette tanışarak bir süre online sohbet etmiş, zavallı kadını kendisinin de hamile olduğuna inandırarak buluşmaya ikna etmiş. 

Evine gittiği Bobbie Jo Stinnett'i önce boğan sonra da bıçakla karnını yararak bebeğini çalan Montgomery, cinayetin ertesi günü olayda mucize şekilde hayatta kalan bebekle birlikte bir ahırda saklanırken yakalanarak tutuklanmıştı. 

Bobbie Jo Stinnett'in öldürüldükten sonra karnından alınan bebeği olaydan sonra mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarmıştı. Victoria Jo Stinnett şu anda 16 yaşında bir genç kız.  

Hakkında idam kararı verilen Montgomery ABD'de 70 yıl sonra idam edilecek ilk kadın olacak. 

ABD'de idam edilen en son kadın mahkum 1953'te infazı gaz odasında gerçekleştirilen Bonnie Heady olmuştu. Bonnie Heady, Bobby Greenlease adındaki 6 yaşında bir erkek çocuğunu kaçırıp öldürmekten suçlu bulunmuştu. Çocuğun cesedi daha sonra Bonnie Heady'nin arka bahçesinde gömülü olarak bulunmuştu. 


Lisa Montgomery, Trump yönetimi tarafından temmuz ayından beri idamı onanan 8. mahkum oldu.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap