SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD vatandaşlarını El Kaide eylemlerine karşı uyardı!

ABD vatandaşlarını El Kaide eylemlerine karşı uyardı!

04 Ağustos 2022 Perşembe - 10:21




ABD, El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri’nin pazar günü Afganistan’ın başkenti Kabil’de kaldığı evin balkonunda SİHA ile öldürülmesinin ardından vatandaşlarını yurt dışında olası ABD karşıtı şiddet eylemlerine karşı uyardı.





Dışişleri Bakanlığı yayınladığı uyarıda, ABD vatandaşlarına yurtdışına seyahat ederken “tetikte olmaları” tavsiye edilirken, Zevahiri’nin öldürülmesinin El Kaide destekçilerini veya diğer bağlantılı örgütleri ABD tesislerini ve personelini hedef almaya sevk edebileceği belirtildi.

Öte yandan, Zevahiri’nin Afganistan’da bir “güvenli evde” öldürülmesi, ABD’nin Afganistan’dan çekilme koşullarına ilişkin 2020’de imzalanan Doha Anlaşması’nda El Kaide üyelerini ülkede barındırmayacağına söz veren Taliban yöneticilerinin mercek altına alınmasına neden oldu. Yapılan değerlendirmelerde, Zevahiri’nin Afganistan’da öldürülmesinin Taliban yöneticilerinin uluslararası arenada tanınma ve ihtiyaç duyulan dış yardımların gelmesini sağlama çabalarını zayıflattığı kaydedildi.

Taliban İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani’nin Kabil’de birkaç üst düzey Taliban yetkilisine ev sahipliği yapan bölgede yer alan evde saklanan Zevahiri’yi söz konusu eve kendisinin yerleştirdiği iddia edildi. New York Times’ın haberine göre, Hakkani ağının üyeleri aranan Zevahiri’nin evde oturduğunu gizlemek için uğraştı. Ayrıca ağın üyelerinin, saldırının ardından Hakkani’nin bir üst düzey yardımcısına ait olan eve erişimi kısıtlamaya çalıştığı da iddia edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
ABD

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap