SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD uçaklarına izin verilmeyecek

ABD uçaklarına izin verilmeyecek

05 Mayıs 2017 Cuma - 16:15




Putin'in Suriye'den sorumlu temsilcisi Aleksandr Lavrentyev oluşturulacak güvenli bölgelerin ABD savaş uçaklarının uçuşuna kapatılacağını duyurdu.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'den sorumlu temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Astana'da yaptığı açıklamada, Suriye'de oluşturulacak güvenli bölgelerin ABD savaş uçaklarının uçuşuna kapatılacağını duyurdu. Lavrentyev, "Bölgede hiçbir uçuşa, özellikle uluslararası koalisyon uçaklarına izin verilmeyecek" dedi.

Sputnik'in haberine göre gazetecilere konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'den sorumlu temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Astana'da varılan anlaşmanın gereği olarak Suriye'de oluşturulması kararlaştırılan 4 güvenli bölgede uçakların uçuşuna izin verilmeyeceğini bildirdi. Astana'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrentyev, "Garantör ülkeler olarak bu doğrultuda, tüm hareketleri izliyor olacağız. Bölgede özellikle uluslararası koalisyon uçakları olmak üzere, önceden bildirilmiş ya da bildirilmemiş hiçbir uçuşa izin verilmeyecek. Konu kapanmıştır" şeklinde konuştu.

KOALİSYON'UN RAKKA HAVA SALDIRILARI DEVAM EDECEK

Lavrentyev, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD'in başkent kabul ettiği Rakka başta olmak üzere, Fırat Nehri yakınlarındaki bazı ilçeler ve Deyr ez Zor yakınlarındaki hava saldırılarına ise devam edeceğini sözlerine ekledi.

'BARIŞIN SAĞLANMASINI İSTEMEYENLERİN YÜRÜTTÜĞÜ PROVOKASYON'


Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarına da değinen Lavrentyev, "Birçok kişi ve güç bazı gerçek olmayan bilgilerle uluslararası toplumun olumsuz tepkisine yol açacak provokasyonlarla ilgileniyor. Han Şeyhun'da olanların Suriye topraklarında barışın sağlanmasını istemeyen taraflar tarafından yürütülen tamamen provokasyon olduğuna dair Rusya'nın su götürmez kanıtları var" ifadelerini kullandı. Lavrentyev, Batı'nın meşru olmadığını düşündüğü Suriye hükümetine yönelik tavrını değiştirmesi için çalışmaya devam edeceklerini de belirtti.

‘RUSYA, TÜRKİYE VE İRAN ESİRLERİN TAKASI İÇİN GRUP KURMA KONUSUNDA ANLAŞTI'

Lavrentyev, Rusya, Türkiye ve İran'ın, Astana'da Suriye'de zorla tutulan kişilerin takası için bir çalışma grubu konusunda anlaştığını, ancak bu yönde bir anlaşmanın daha ileriki bir zamanda imzalanacağını söyledi.

Lavrentyev "Bu yöndeki çalışmalar tamamlandı, uzmanlar tarafından belirsiz olan tüm konular aydınlatıldı. Bir çalışma grubu konusunda anlaştık, ama bu konudaki anlaşmanın imzalanması daha ileri bir tarihe ertelendi" ifadelerini kullandı.

Lavrentyev, anlaşmanın imzalanmasının Astana'daki heyet başkanlarının konuyu yönetimleriyle görüşmesi gerektiğinden ertelendiğini söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap