SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD “terk edeceğiz” dediği yere devasa üs yapıyor: Türkiye’nin gözü Suriye’nin kuzeyinde

ABD “terk edeceğiz” dediği yere devasa üs yapıyor: Türkiye’nin gözü Suriye’nin kuzeyinde

07 Ağustos 2020 Cuma - 09:38




Amerikan Başkanı Trump'ın "Suriye'den çekilme" açıklamalarının ardından bir yıl geçmeden ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde devasa bir üs kurmaya başladığı ortaya çıktı.





Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, Suriye'nin kuzeyinde içinde havaalanı da olan devasa bir üs inşa ediliyor. Üssün ise "Suriye'den çekileceğini" açıklayan ABD'ye ait olduğu belirtiliyor.

 Bu çerçevede Haseki’nin güneyindeki El Şeddadi kasabasındaki askeri üs genişletme çalışmalarında sona gelindi.

Bölgedeki Arap aşiret reislerinden alınan 50 dönümlük alan üzerine inşa edilmeye başlanan üssün ilk aşamada 25 dönümlük alanının kullanılacağı daha sonra arazinin tamamının kullanıma açılacağı bildirildi. Suriye TV’nin haberine göre, bölgedeki ABD askeri yönetimi, geçtiğimiz ay üs bölgesinde özel bir teknik atölye kurdu. Atölye çalışmaları kapsamında askerler için konut, eğitim kampları, dev lojistik malzeme depoları, oyun, eğlence salonları ve kapalı yüzme havuzları inşa edildi. Savaş uçaklarının inişi için ise pist genişletme çalışmaları da devam ediyor.

El-Şaddadi’deki askeri üssün Suriye’deki Amerikan güçlerinin en büyüğü haline geleceği ve bu kapsamda Haseki ile Deyrizor vilayetlerini içine alan bölgede 145 km2’lik sahayı ABD’nin daha etkili denetleyeceği belirtiliyor.

Türkiye'nin ise bir gözü Suriye'nin kuzeyinde yaşanan bu gelişmelerde.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap