SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD, siber saldırılar nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığında

ABD, siber saldırılar nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığında

15 Nisan 2021 Perşembe - 13:15




ABD'nin, 'seçimlere müdahale' ve 'Amerikan kamu kurumlarına yönelik kötü niyetli siber saldırılar' nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar açıklayacağı ifade edildi.





Moskova'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği ve siber saldırılar gerçekleştirdiğini iddia eden ABD, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlarını bugün açıklaması bekleniyor.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar yaptırımların bazı kişi ve kurumlara yönelik olacağını söyledi. Kaynaklardan biri yaptırımlar sonucunda 30 kurumun kara listeye eklenmesinin beklendiğini ve yaklaşık 10 Rus yetkilinin bu karar neticesinde ABD'den sınır dışı edileceğini söyledi.

Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Hazine Bakanlığı konuya ilişkin sorulara henüz yanıt vermedi. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, yaptırımların Rus devlet borçlanma senetlerinin alım satımını zorlaştıracak önlemler içermesinin beklendiğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap