SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD, Ortadoğu'daki askeri varlığını azaltıyor

ABD, Ortadoğu'daki askeri varlığını azaltıyor

20 Haziran 2021 Pazar - 11:54




ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ortadoğu'da konuşlu yüzlerce askerle savaş uçakları ve hava savunma sistemlerinin geri çekileceği yönündeki haberleri doğruladı





Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada Savunma Bakanı'nın, ABD Merkez Komutanlığına bu yaz, Ortadoğu'daki bazı ülkelerden belirli güç ve ekipman çekmesi talimatı verdiği belirtildi.

Bu varlıkların bir kısmının bakım ve onarım için ABD’ye döneceği, bazılarının da diğer bölgelere yeniden konuşlandırılacağı belirtildi.

Bu değişikliklerin ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarını olumsuz etkilemeyeceği ve bölgedeki tehditlere karşılık verebilecek uygun bir kuvvet duruşunun devam edeceği belirtildi.

Wall Street Journal gazetesi ismi açıklanmayan yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Afganistan'dan sonra Kuveyt, Irak, Ürdün ve Suudi Arabistan'da da askeri varlığını önemli ölçüde azaltmaya başladığını duyurmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap