SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD Müslüman Kardeşler'i terör listesine alıyor

ABD Müslüman Kardeşler'i terör listesine alıyor

27 Ocak 2017 Cuma - 10:30




Trump yönetiminin Müslüman Kardeşleri terör örgütü listesine alacağı iddia edildi.





Yeni ABD yönetimi Ortadoğu geneli ve Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler'i "terör örgütü listesi"ne alınması konusunda hazırlık yapıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni yönetimine yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn öncülüğündeki bir grup Müslüman Kardeşler'in yabancı terör örgütleri listesine alınmasını istiyor.

Danimarka merkezli haber sitesi NSNBC'nin haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen, Trump'ın danışmanlarından biri, "Bu konunun tartışıldığını biliyorum. Ben de kabul edilmesinden yanayım" dedi.

Dailiy Wire'ın haberinde de, Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mario Diaz-Balart, bu ay içinde Müslüman Kardeşler'in terör örgütü listesine alınması için kanun taslağı sundukları anımsatıldı.

Mısır, Müslüman Kardeşler hareketini 2013 yılında terör örgütü ilan etmişti.


MÜSLÜMAN KARDEŞLER CEMİYETİ NEDİR?

Müslüman Kardeşler Cemiyeti ya da İhvanü'l-Müslimin, Arap dünyasının en eski, en etkili ve en büyük İslami hareketi olmakla birlikte birçok Arap ülkesindeki en geniş siyasi muhalif örgütüdür.

Mısır'da 1928 yılında İslam alimi ve okul öğretmeni olan Hasan el-Benna tarafından Pan-islamist, dini, siyasi amaçlarla toplumsal hareket vasıtasıyla kurulmuştur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap