SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD lideri Biden onaylıyor! Savaşa 'misket bombası'

ABD lideri Biden onaylıyor! Savaşa 'misket bombası'

07 Temmuz 2023 Cuma - 13:27




Beyaz Saray, Amerikalı emekli diplomatlarla Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov arasındaki gizli görüşmeyi doğruladı. Washington Post gazetesinin haberi ise, dünya gündemini tepetaklak etti.





Rus tanklarının Ukrayna'ya sürülmesinin üzerinden yarın itibarıyla tam 500 gün geçmiş olacak, Kiev yönetimine yoğun şekilde destek veren ABD ise birçok kırılma noktasının kayda geçtiği savaşta en tartışmalı adımlarından birini atıyor.

Amerikan NBC televizyonunun Perşembe günü ekrana getirdiği bir haber, saatler sonra Beyaz Saray tarafından doğrulandı. Habere göre, ABD'li emekli diplomatlarla Rusya arasında son aylarda gizli müzakereler gerçekleşti. Tecrübeli diplomatlar, ayrıca Nisan ayında Birleşmiş Milletler toplantısı için New York'a gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la da buluştu. NBC'nin haberinde söz konusu gizli temaslardan Beyaz Saray'ın haberdar olduğu ancak herhangi bir engelleme ya da teşvik sunulmadığı belirtildi.

Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, NBC'nin haberinin ekrana gelmesinden sonra yaptıkları yorumlarda alternatif bir iletişim kanalı için girişilen gizli müzakereleri bildiklerini ancak aradaki mesafeyi koruduklarını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, verdiği röportajda temaslardan haberdar olduklarını doğrulayıp "Ancak müzakereleri teşvik etmedik, başlatmadık ve onlara aktif bir destek sunmadık. Bunları vurgulamak isterim" dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülüğü de John Kirby ile benzer açıklama yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
ABD

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap