SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD Kongresi'nde savaş karşıtı protesto! "İsrail'in döktü kan ellerinizde"

ABD Kongresi'nde savaş karşıtı protesto! "İsrail'in döktü kan ellerinizde"

31 Ekim 2023 Salı - 21:05




ABD Kongresi, bugün savaş karşıtı bir protestoya sahne oldu. ABD'nin İsrail'e desteğini protesto eden göstericiler, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in de katıldığı Kongre toplantısında, "kanlı" ellerini havaya kaldırdı. Filistin lehine yönelik pankart da açan göstericiler ABD'nin İsrail katliamına verdiği desteği protesto etti.





ABD Kongresi, bugün savaş karşıtı bir protestoya sahne oldu.

Kongrede Biden yönetiminin İsrail'e yeni bir destek paketi görüşülüyordu.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrail'e yeni bir destek paketi için sunum yaptıkları sırada göstericiler sahneye çıktı.

Protestocular, Kongre'de Blinken'in konuşmaya başlamasını bekledi. Blinken söz aldığı sırada tek tek ayağa kalkarak bağıran protestocular  "Ateşkes hemen" şeklinde bağırdı.

Protestocular ayrıca ellerini kırmızıya boyayarak, ABD'li yetkililere "İsrail'in döktüğü kan ellerinizde" mesajı verdi.

Bazı protestocuların da ellerinde "İsrail'e artık dolar yok) ve "Gazze kuşatmasına hayır" yazılı pankartlar açarak katliamı durdurma çağrısı yaptığı görüldü.

Polis ekipleri protestocuları susturmaya çalışırken, 12 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Bazı protestocuların üzerlerine "Soykırımı finanse etmeyi durdurun" yazılı tişörtler giydiği de görüldü.

Biden ayrıca İsrail için 14,3 milyar dolar, İsrail ve Gazze dahil olmak üzere insani yardım için 9 milyar dolar, ABD sınır güvenliği için 13,6 milyar dolar, Çin'in Asya'daki bölgesel çabalarına karşı koymak için 4 milyar dolar askeri yardım ve hükümet finansmanı talep etti. Biden yönetiminin taleplerini Bakan Blinken dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
ABD

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap