SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD-İran her an anlaşabilir! MOSSAD artık ABD'den ümidini kesti!

ABD-İran her an anlaşabilir! MOSSAD artık ABD'den ümidini kesti!

19 Nisan 2021 Pazartesi - 11:18




ABD-İran Viyana'da nükleer anlaşmaya geri dönme konusunda müzakerelerini sürdürürken, MOSSAD, ABD'nin İran'la anlaşama ihtimalinin yüksek olduğunu Siyonist İsrail hükümetine bildirdiği ortaya çıktı.





ABD'de 20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, eski Başkan Trump'ın geri çekildiği İran ile nükleer anlaşmaya geri dönme kararı almıştı.

Zaman zaman karşılıklı ithamlar nedeniyle iki ülke gergin anlar yaşarken, Avrupa devletlerinin aracılığı ile Viyana'da müzakereler başladı. ABD, AB ve İran, Viyana'da müzakerelerini sürdürürken, bu görüşmelerden en çok Siyonist İsrail rahatsız oldu.

Nükleer anlaşmaya geri dönülmesinin büyük bir hata olduğunu savunan Siyonist İsrail yönetimini ikna etmek için geçtiğimiz haftalarda ABD Savunma Bakanı Lloyd Auistin, Tel Aviv'e gitmişti.

MOSSAD ABD'DEN ÜMİDİNİ KESTİ

Ana gündeminin İran olduğu görüşmelerin ardından net bir açıklama yapılmazken, Siyonist İsrail istihbarat birimi MOSSAD ABD'den ümidini kesti. ABD merkezli Axios haber sitesi, MOSSAD'ın ABD'nin İran'la nükleer anlaşmaya döneceğine inandığını öne sürdü. 


ABD-İRAN NÜKLEER ANLAŞMAYA DÖNMEYE YAKIN

Axios haber sitesinin, Barak Ravid'in Viyana'daki görüşmelerle ilgili bilgilendirme toplantısına katılan İsrailli iki yetkiliye dayandırdığı haberine göre ABD, İran'la nükleer anlaşmaya dönmeye yakın. Habere göre, İsrailli askeri istihbarat yetkilileri ile MOSSAD'da görev yapan bazı kıdemli yetkililer, Viyana'da devam eden İran görüşmelerinin sonucunda ABD'nin 2015'te imzalanan nükleer anlaşmaya dönmesinin beklendiğini İsrail hükümetine iletti.

MOSSAD İSRAİL'İ OLASI SONUÇLARINA HAZIR OLUNMASI KONUSUNDA UYARDI

Söz konusu bilgilendirme toplantısında İsrail istihbarat yetkililerinin, hükümetin Viyana görüşmelerinin muhtemel sonuçlarına hazırlık yapabilmesi için gerekli bilgileri aktardığı kaydedildi. Adı açıklanmayan yetkililerden biri, konuyla ilgili olarak, "ABD ile diğer ilgili ülkelerin haftalar içinde İran'la bir anlaşma imzalaması bizi şaşırtmayacak." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan İran nükleer anlaşmasının tam olarak uygulanması ve ABD’nin anlaşmaya dönüşünün ele alındığı görüşmeler iki haftadır devam ediyor.


ABD yönetimi İran'ın nükleer anlaşma koşullarına geri dönmesi durumunda kendisinin de anlaşmaya geri dönmeye ve anlaşmayla ilgili yaptırımları kaldırmaya hazır olduğunu ifade etmişti. Ancak İran yönetimi ise 2017 yılından bu yana kendisine uygulanan tüm yaptırımların kaldırılmasını talep ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap