SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD 'HALO'yu tanıttı!

ABD 'HALO'yu tanıttı!

31 Mart 2023 Cuma - 12:20




Pentagon tarafından tanıtılan ve 2024 yılında ABD envanterine girmesi planlanan yeni HALO Çin'e karşı özel olarak tasarlandı. Hedefi Çin'in uçak gemileri olan HALO'nun özellikleri dünyada ses getirdi.





Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir sene geride kaldı. Geçen bir yıllık süreçte işgal Putin'in beklediği gibi gitmedi. Savaşın ilk günlerinde Belarus üzerinden ordusunu Kiev'e süren Rus lider burada hezimete uğradı. Son aylarda ise batı desteği karşısında bir çıkış yolu arayan Putin rota'yı Çin'e kaydırdı.

Bu bağlamda Çin lideri Xi Jinping 20 Mart tarihinde Moskova'ya uçtu. İşgal sonrası Moskova'ya giden ilk devlet başkanı olarak tarihe geçen Xi, Putin ile yaptığı samimi görüşmesinde birlik mesajı verdi.


12 MADDELİK BARIŞ PLANI

Görüşme sonrası iki lider basın açıklamasında bulundu. Putin konuşmasında Çin’in 12 maddelik barış planının Ukrayna savaşının sonlanmasında temel alınabileceğini söyledi. Rus lider planının devreye girebilmesi için “Kiev ve Batı’nın” buna hazır olması gerektiğini savundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap