SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD, ''Esad'sız Suriye'' diyor

ABD, ''Esad'sız Suriye'' diyor

11 Aralık 2015 Cuma - 10:00




ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Washington'ın Suriye sorununa bakışı ve Türkiye'nin hassasiyetleri konusunda önemli mesajlar verdi.





Bass, IŞİD'e yönelik operasyonda PYD ve YPG'nin yer almaması gerektiğini söyledi. Büyükelçi, Birleşik bir Suriye istediklerini belirtirken, Beşar Esad'ın ise ülkenin geleceğinde yeri olmadığını vurguladı.Büyükelçi Bass, Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'ın sorularını yanıtladı.  Bass, IŞİD'i Kilis ve Cerablus arasındaki bölgeden püskürtmeyi amaçlayan operasyon için , "PYD ve YPG'nin, bu alanı kontrol etmek amacıyla düzenlenen operasyonların bir parçası olmaması gerektiğine inanıyoruz" dedi.İki hükümetin PYD ile ilgili bakış açılarında oldukça örtüşen noktalar var" diyen Büyükelçi, ABD'nin ülkedeki Kürt kantolarına bakışını da ortaya koydu.

John Bass, "Bütün Suriyeliler bunun ülkelerinin ve vatandaşlarının yararına olduğu konusunda hemfikir olmadıkları sürece, suriye içerisinde otonom bölgeler yaratılmasını desteklemiyoruz" ifadelerini kullandı.ADB Büyükelçisi sözleriyle Washington'ın "Esad'sız Suriye" düşüncesinde ısrarcı olduğunu da yineledi.

"ABD'nin, Esad'ın tüm meşruiyetini kaybettiği ve suriye hükümetinin başı olarak bir geleceği olmadığına inanmaya devam ettiğini netleştirmek önemlidir" diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap