SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD 'Doğum turizmi'ne savaş açtı

ABD 'Doğum turizmi'ne savaş açtı

04 Mart 2015 Çarşamba - 14:02




ABD, "Doğum turizmi"nin önüne geçmek için düğmeye bastı. Kaliforniya eyaletinde federal ajanlar doğum turizmi için kullanıldığından şüphelenilen 10'da





Amerika Birleşik Devletleri'nde doğum yapıp, çocuğunun Amerikan vatandaşı olmasını isteyen milyonlarca kişi var. Bu iş ticarete dönüşmüş durumda. Federal ajanlar,"Doğum turizmine" karşı harekete geçti, bazı evlere baskın düzenledi. Amaç, sadece bu amaçla ülkeye gelenlerin önüne geçmek.

Yetkililer şu ana kadar herhangi bir gözaltı ya da suçlama yapmış değil. Amacın özellikle bu işin ticaretini yaptığı düşünülen 3 gruba karşı daha fazla delil toplamak olduğu belirtiliyor.

Amerikan Gümrük ve Sınır Güvenliği'nin internet sitesinde yayınlanan duyuruda havaalanlarında, hamile kadınların yolculuk tarihleri ve seyahat planlarına göre ülkeye girip giremeyeceklerine karar verileceği belirtiliyor.

Amerikan yasalarına göre ülkede doğan bir bebek Amerikan vatandaşı kabul ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir doğumun yapmanın ortalama 50 bin dolara mal olduğu kaydediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap