SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD’den İran için yeni yaptırım kararı

ABD’den İran için yeni yaptırım kararı

22 Nisan 2019 Pazartesi - 14:04




ABD hükumeti, 2 Mayıs'tan itibaren İran'dan petrol ithal edecek ülkelere yaptırım uygulanacağını açıkladı.





ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'a yönelik yapılan yaptırımların kapsamının genişleyeceğini duyurdu. Pompeo, 2 Mayıs'tan itibaren İran'dan petrol ithal eden ülkelere yaptırım uygulanacağını söyledi. Pompeo, İran'dan petrol almak zorunda kalan 8 ülkeye verilen imtiyazların kaldırılacağını belirterek, ABD'nin yaptırım planını uygulamaları gerektiğini duyurdu.

ABD Hükumeti, İran ile 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmiş, İran'a karşı yaptırım uygulamaya başlamıştı. En son Kasım ayında yenilenen yaptırım paketinde ABD, İran'ın nükleer programına yardımcı olabilecek bütün ürünlerin alımını ve satımını yasaklamıştı. Ancak İran'dan petrol almak zorunda olan 8 ülkeye 6 aylığına imtiyaz tanınmış, belirtilen süre boyunca petrol ithalatına izin verilmişti. ABD; Türkiye, Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan, İtalya ve Yunanistan'a imtiyaz tanımıştı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
ABD

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap