SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD’de işe dönenlere 450 dolar ikramiye

ABD’de işe dönenlere 450 dolar ikramiye

27 Mayıs 2020 Çarşamba - 13:20




ABD'de son günlerin en çok tartışılan konusu, koronavirüsü salgınıyla mücadele kapsamında işsizlere ödenen haftalık 600 dolarlık maaş.





ABD'de koronayardımı kapsamında işsizlik ödeneği alan pek çok kişi çalıştıkları döneme göre daha rahat yaşadıkları için işe dönmek istemiyor. Vatandaşları işe geri çağırma konusunda teşvik etmeye çalışan Trump yönetimi ise işe dönenlere haftalık 450 dolar ikramiye verilmesi üzerinde bir çalışma yapıyor.

Demokratlar, 31 Temmuz'da sona erecek bu uygulamanın 31 Ocak 2021'e kadar uzatılmasını istiyor. Demokratlar'ın meclisten az oy farkıyla geçirdiği 3 trilyon dolarlık yeni yardım paketinin içinde bu yönde bir madde de vardı.

ÇALIŞMADAN DAHA ÇOK KAZANIYORLAR

Cumhuriyetçiler ise işsizlik maaşının, ekonominin yeniden canlanmasının önündeki en büyük engel olduğu görüşünde. Bunun nedeni, haftalık 600 dolarlık ödemenin, insanların çalışırken kazandıkları maaştan bile yüksek olması.

Business Insider'da yer alan habere göre Donald Trump Yönetimi, işsizlik maaşının yerine bambaşka bir ikramiye düşünüyor: İşe geri dönüş maaşı! Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Larry Kudlow, bu planla ilgili konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
ABD

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap