SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD-Çin gerginliği: Pelosi’nin uçağı Tayvan’da

ABD-Çin gerginliği: Pelosi’nin uçağı Tayvan’da

02 Ağustos 2022 Salı - 17:38




ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi taşıyan uçak inişe geçti. Tayvan halkı, Nancy Pelosi’yi karşılamak üzere sokağa çıktı.





ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin, Tayvan ziyareti Çin ile gerilime neden oldu. Çin, “Tayvan bizim egemenlik alanımız. Buna izin vermiyoruz” dedi. Ancak Pelosi’nin uçağı Tayvan hava sahası sınırları içerisine girdi.

Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyaretine Çin’den sert açıklamalar gelmişti. Çin’in “İzin vermiyoruz” açıklamasına karşın Pelosi Tayvan’a gideceğini duyurmuştu. Meclis Başkanı’nın resmi internet sitesinde ziyaret programına ilişkin yayımlanan açıklamada, Singapur, Malezya, Güney Kore ve Japonya’yı kapsayan gezinin durakları arasında Tayvan’a yer verilmemişti.

Ziyaretin gerçekleşmesi halinde Pelosi, “25 yıl aradan sonra Ada’yı ziyaret eden ilk ABD Temsilciler Meclisi Başkanı” olacak. Daha önce 1997’de Newt Gingrich, bu görevi yürütürken Tayvan’ı ziyaret etmişti.

ÇİN’DE SİREN SESLERİ

Çin’in Fujian kentinde siren sesleri duyulduğuna dair görüntüler geldi.

ÇİN: ABD BÜYÜK BEDEL ÖDER

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chingying, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti hakkında “Burada provokatif adımlar atanın ABD olduğu aşikar. ABD, yükselen bu gerilimin sorumluluğunu üstlenmeli. ABD, Çin’in egemenliğiyle ilgili güvenliğini baltaladığı için büyük bir bedel öder” açıklamasında bulundu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap