SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD Başkanı Biden, Bankacılık krizi hakkında konuştu

ABD Başkanı Biden, Bankacılık krizi hakkında konuştu

13 Mart 2023 Pazartesi - 17:06




Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Başkanı Joe Biden, ABD'de Silikon Vadisi Bankası ile başlayan iflas dalgasıyla ilgili açıklama yaptı. Biden "ABD vergi mükellefleri için herhangi bir zarar ortaya çıkmayacak" dedi.





Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Başkanı Joe Biden, ABD'de Silikon Vadisi Bankası ile başlayan iflas dalgasıyla ilgili açıklama yaptı. Biden "ABD vergi mükellefleri için herhangi bir zarar ortaya çıkmayacak" dedi.

Başkan Biden, FDIC'ın Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın varlıklarının kontrollerini eline aldığını söyledi ve ekledi "Amerikalılara bankacılık sisteminin güvenli olduğu konusunda güven vermeliyiz"

Biden'in açıklamaları şöyle;

"FDIC, SVP ve Signature Bank'ın varlıklarının kontrollerini eline aldı. Yönetimin çabuk harekete geçmesi Amerikalılara ABD bankacılık sisteminin güvenli olduğu konusunda güven vermeli. Amerikalı vergi mükellefleri için zarar ortaya çıkmayacak. SVB ve Signature Bank için para sigorta fonları ücretlerinden gelecek. 

Bankalardaki yatırımcılar korunmayacak, hiç kimse kanunların üzerinde değil. Böyle durumların yeniden yaşanmasını engellemeliyiz. Kongre'den ve regülatörlerden bankacılık kurallarının güçlendirilmesini isteyeceğim. Bununla yetinmeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap