SON DAKİKA



Haber > Dünya > AB Türkiye'yi yaptırımla tehdit etti: Yunanistan'ın arkasındayız

AB Türkiye'yi yaptırımla tehdit etti: Yunanistan'ın arkasındayız

19 Ekim 2021 Salı - 12:28




Avrupa Birliği (AB) Türkiye'yi yaptırımla tehdit etti. AB, Nautical Geo isimli gemiyle kıta sahanlığımıza girerek Türkiye'yi tehdit eden Yunanistan'ın arkasındayız mesajı verdi.





Lüksemburg'da bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Türkiye'ye yaptırımla tehdit etti. Türkiye'nin Kapalı Maraş hamlesi ve kendi kıta sahanlığına giren Yunan araştırma gemisi Nautical Geo'yu uzaklaştırmasını tehdit olarak algılayan AB, Türkiye'ye yaptırım uygulanması konusunda belge hazırlığına başladı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lüksemburg'da yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında Türkiye'ye olası yaptırımlar konusunda ilk adım olan Avrupa Dış Eylem Servisi'nden görüş belgesi hazırlanmasını istediklerini belirtti.

Yunan Kathimerini gazetesi, bu belgenin "AB'nin Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımın ilk adımı" olduğunu belirtti.

Kathimerini gazetesine göre Borrell gazetecilerin sorusu üzerine Türkiye'nin Avrupalı gemileri taciz etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek AB dışişleri bakanlarının yaz aylarında bu tür eylemlerin devam etmesi halinde durumun analizi ve Avrupa Konseyi'nin değerlendirmesine sunulmak üzere eylem önerileri içeren bir çalışma yapılması konusunda anlaşma sağlandığını hatırlattı.

Borrell karar alma sürecinde bu dökümanın ilk adım olduğunu vurguladı.


Borell toplantının ardından şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin yaz aylarında, bu tür faaliyetlerine devam etmesi halinde, Avrupa Dış Eylem Servisi'nden durumun analizi eden görüş belgesini hazırlamasını, diğer yandan konseyin bir karar almak istemesi halinde dikkate alabileceği bir dizi önlem önerisi hazırlamasını istedik. Bu belge, Türkiye'ye karşı karar alma konusunda çalışmanın ilk adımıdır."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da pazartesi günü " Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli bir gemiyi kullanarak, kıta sahanlığımıza araştırma gemisi göndermeye çabalıyor. Bir kez daha altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz’de rotasını şaşıran, cevabını alır," ifadelerini kullanmışt

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap