SON DAKİKA



Haber > Dünya > AB: Rusya 16 binden fazla Ukraynalı çocuğu kaçırdı!

AB: Rusya 16 binden fazla Ukraynalı çocuğu kaçırdı!

19 Nisan 2023 Çarşamba - 15:31




AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, Rusya'nın Ukrayna'dan kaçırdığı çocukların sayısının 16 bini aştığını açıkladı





AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, Rusya'nın Ukrayna'dan kaçırdığı 16 binden fazla çocuk hakkında konuştu ve AB'nin bu suçun sorumlularının hesap vermesini sağlamak için çalışacağını söyledi.

Ukrayna'da işlenen suçlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarıldı.

AB Komisyonu, Eurojust aracılığıyla kanıt toplama ve saklama yetkisini genişletti ve ortak soruşturma ekibini desteklemek için güçlendirdi.

Rusya'nın söz konusu suçtan sorumlu tutulması için atılan adımlar arasında, çocukların sınır dışı edilmelerine ilişkin bilgi ve kanıtların paylaşımı yer alıyor. Jourova, Ukraynalı Savaş Çocukları platformuna göre, şimdiye kadar sadece 361 çocuğun ülkeye döndüğünü bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap