SON DAKİKA



Haber > Dünya > AB Gürcistan'a vize serbestisini onayladı

AB Gürcistan'a vize serbestisini onayladı

27 Şubat 2017 Pazartesi - 13:40




Avrupa Birliği Konseyi, Gürcistan vatandaşlarının Schengen bölgesine yapacakları seyahatlerde vizeden muaf tutulmasını öngören düzenlemeyi onayladı.





AB Konseyinden yapılan açıklamaya göre, düzenlemeyle biometrik  pasaporta sahip Gürcistan vatanadaşları, iş, turizm veya aile ziyareti amaçlı  seyahatlerinde vizeden muaf olacak. Seyahatlerde, gidilen ülkede 90 gün  kalınabilecek.

Vizesiz seyahat, düzenlemenin AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanmasından  20 gün sonra AB'ye gerekli durumlarda uygulamayı askıya alma hakkı veren "fren  mekanizması düzenlemesinin" yürürlüğe girmesiyle aynı tarihte, mümkün olacak.

AB Dönem Başkanı Malta'nın İçişleri ve Milli Güvenlik Bakanı Carmelo  Abela, vize serbestisi anlaşmasının, Gürcistan ve AB halklarını birbirine daha da  yakınlaştıracağını, iki ülke arasındaki turizm ile iş ilişkilerini  güçlendireceğini ifade etti.

Gürcistan, vizesiz seyahat için AB'nin sunduğu kriterleri Aralık  2015'te tamamlamıştı. Ancak fren mekanizmasına ilişkin AB kurumları arasındaki  pazarlıklar, süreci geciktirmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap