SON DAKİKA



Haber > Dünya > 96 yaşındaki Nazi sekreteri firarda

96 yaşındaki Nazi sekreteri firarda

30 Eylül 2021 Perşembe - 14:06




Nazi döneminde Stutthof toplama kampı komutanının sekreterliğini yapan ve 11 bin kişinin öldürülmesine yardım etmekle suçlanan 96 yaşındaki kadın, mahkeme öncesinde firar etti.





Almanya'da Nazi rejimi döneminde işlenen suçlarla ilgili bugün başlayan yeni bir davada, 96 yaşındaki sanığın kaçtığı açıklandı. 11 bin 412 kişinin öldürülmesine yardım ve yataklıkla suçlanan Irmgard Furchner'in bu sabah mahkeme öncesinde firar ettiği ve hakkında tutuklama kararı çıkartıldığı belirtildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Alman ve dünya basını tarafından takip edilen Nazi işgali döneminde Polonya'da bulunan Stutthof Toplama Kampı'nda işlenen insanlık suçlarına ilişkin davada, komutanın sekreterliğini yapan Irmgard Furchner, 11 bin 412 kişinin sistematik bir şekilde öldürülmesine yardımla suçlanıyor.

'Taksiyle kaçtı'

Duruşma salonuna gelmek yerine firar eden Furchner'e ilişkin açıklama yapan Mahkeme sözcüsü Frederike Milhoffer"Sanık firari durumda. Bu sabah erken saatte bir taksiyle evini terk etti ve bir metro istasyonuna doğru gitti" dedi. Milhoffer, Furchner hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

İddia edilen suçların işlendiği tarihte, reşit olmaması nedeniyle hakkındaki suçlamaların okunması için bizzat mahkemede bulunması gerektiği belirtilen 96 yaşındaki Furchner'in nerede olduğu bilinmiyor.

Ne olmuştu?

Polonya'nın Gdansk kenti yakınlarındaki kampta, aralarında Yahudi esirlerin yanı sıra Polonyalı partizanlar ve Sovyet savaş esirlerinin de bulunduğu yaklaşık 65 bin kişi katledilmişti.


Yahudi Soykırımından hayatta kalanların avukatı Christoph Rueckel, Fuchner'in kamp komutanının tüm yazışmalarını gerçekleştirdiğine işaret ederek, "Tüm sürgün ve infaz emirlerini kendisi kağıda geçiriyor, tüm mesajlar kendisi tarafından gönderiliyordu" dedi.

Basında çıkan diğer haberlere göre, Furchner orada çalışırken kampta meydana gelen cinayetlerden haberdar olmadığını ifade etmişti.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap