SON DAKİKA



Haber > Dünya > 6 yıl önce kapatılan Ürdün-Suriye serbest bölgesi tekrar açıldı

6 yıl önce kapatılan Ürdün-Suriye serbest bölgesi tekrar açıldı

02 Aralık 2021 Perşembe - 12:32




Ürdün-Suriye ortak serbest bölgesinin yaklaşık 6 yıl aradan sonra yeniden açıldığı, ticari ve ekonomik faaliyetlerin başladığı açıklandı.





İç savaş nedeniyle kapatılan Ürdün-Suriye serbest bölgesi 6 yıl sonra tekrar açıldı.

Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanlığı ile Suriye Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanlığının yayımladığı ortak açıklamada, Ürdün-Suriye serbest bölgesinin kuruluş amacına ulaşmasının hedeflendiği kaydedildi.

Serbest bölgenin açılmasıyla, ticari hareketliliğin ve hizmet sektörünün canlandırılarak bölgeye yatırımların çekilmesi, böylece yeni iş olanaklarının yaratılması ve her iki ülke için de ekonomik ve sosyal kalkınma sürecine destek sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Ekonomik iş birliği anlaşması ve iki ülke arasındaki ticari alışverişin düzenlenmesi kapsamında kurulan serbest bölgenin yeniden açılmasının, Ürdün ile Suriye arasındaki koordinasyon ve iş birliği çerçevesinde gerçekleştiği aktarıldı.

Bu adımın ayrıca, serbest bölgenin yeniden faaliyete geçmesi için gerekli şartların tamamlanması, Suriye ve Ürdün'ün yanı sıra Arap ve diğer ülkelerden gelecek yatırımlar için hazırlanması kapsamında atıldığı ifade edildi.


Ürdün-Suriye sınırındaki ortak serbest bölge, 2015 yılında Suriyeli bazı kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırılara sahne olmuş, bunun üzerine Ürdünlü yatırımcılar bölgeyi terk etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap