SON DAKİKA



Haber > Dünya > 4.6 milyar dolarlık silah ihracatı

4.6 milyar dolarlık silah ihracatı

08 Temmuz 2016 Cuma - 15:13




Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın 2016 yılında 4.6 milyar dolarlık silah ihracatı gerçekleştirdiğini açıkladı.





Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Komisyonu'nun toplantısında konuşan Vladimir Putin, Rus silah şirketlerinin zorlu rekabet koşullarına rağmen 2016 yılı için konulan hedefleri gerçekleştirdiğini belirtti.Putin, silah ihracat şirketlerinin aldığı siparişlerin portföyünün de 50 milyar doların üzerine çıtkığını ifade etti.Öte yandan Putin, Rusya'nın askeri-teknil işbirliği alanındaki çabalarını artırdığına dikkat çekerek, Rus silah şirketlerine diğer ülkelerle artacak rekabete karşı hazır olma çağrısı yaptı.

"İHRACAT COĞRAFYASI GENİŞLEDİ"

"Yerli silah ve askeri teçhizatımız en zorlu koşullarda etkili ve güvenilir olduklarını kanıtladı" diyen Putin sözlerine şu şekilde devam etti:

"Silahlarımız Avrupa, Asya, Afrika, ortadoğu ve Latin Amerika'da kullanılıyor. İhracat coğrafyasının genişlemesi, yeni hükümetlerarası anlaşmalar imzalanması ve ikili çalışma grupları kurulması önemli."

"YATIRIM YAPIYORUZ"


Öte yandan Putin, Rusya'nın gelişmiş savunma teknolojilerine yatırım yaptığının ve ihracat ürünleri yelpazesini en gelişmiş hava ve deniz muharebe araçlarını kapsayacak şekilde genişletttiğini de vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap