SON DAKİKA



Haber > Dünya > 41. kez seçemediler

41. kez seçemediler

23 Haziran 2016 Perşembe - 14:54




Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan oturum için yeterli çoğunluk sağlanamayınca seçim ertelendi. Bu 41.kez yapılan oturum olarak kayıtlara geçti.





Lübnan parlamentosunda cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan oturumda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçim bir sonraki oturuma ertelendi.Lübnan'da 13'üncü cumhurbaşkanını seçmek üzere gerçekleştirilen 41'inci oturum, 128 sandalyeli mecliste toplantı yeter sayısı olan 86 kişiye ulaşılamadığı için 13 Temmuz'a ertelendi. Oturuma sadece 33 milletvekilinin katıldığı bildirildi. Lübnan parlamentosu, görev süresi Mayıs 2014'te dolan Mişel Süleyman'ın yerine geçecek cumhurbaşkanını uzun süredir seçemiyor.

GELİŞME YAŞANMADI

Ülkede geçen ay, 6 yıl aradan sonra yapılan ilk seçim olan belediye seçimlerinin başarıyla gerçekleştirilmesi dikkatleri yeniden cumhurbaşkanlığı seçimlerine çekti. Ancak belediye seçimleri sonrasında siyasilerin cumhurbaşkanlığı konusunda verdikleri mesajlara rağmen konuyla ilgili bir gelişme yaşanmadı. Suriye savaşının yol açtığı kutuplaşma, Suudi Arabistan ve İran'ın desteklediği aktörlerin kontrolündeki Lübnan siyasetinin daha da ayrışmasına ve krizin uzamasına yol açıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap