SON DAKİKA



Haber > Dünya > 346 kişinin ölümüne yol açmıştı: Boeing'den 737 Max kararı!

346 kişinin ölümüne yol açmıştı: Boeing'den 737 Max kararı!

14 Nisan 2023 Cuma - 13:34




Uçak üretim şirketi Boeing, çok sayıda kazaya karışarak 346 kişinin ölümüne sebep olan 737 Max'lerin bir kısmının teslimatını durdurma kararı aldı. Açıklamada uçakların arka kısmındaki üretim sorununun çözümüne odaklanılacağı belirtilirken, gelişmeler nedeniyle şirketin hisselerinde değer kaybı yaşandı.





ABD merkezli uçak üreticisi Boeing, bir üretim sorunu nedeniyle 737 Max siparişlerinin teslimatında 'önemli sayıda' gecikmelerle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Havacılık devi, 737 Max uçaklarının arkasındaki bağlantı parçalarının montajının standardlara uymadığını belirtti. Üretim sorunu, Max 7, Max 8 ve Max 8200 yolcu uçaklarının yanı sıra, P-8 Poseidon deniz gözetleme uçağını da kapsıyor.
Boeing'den yapılan açıklamada, "Bu durum acil bir uçuş güvenliği sorunu teşkil etmiyor ve halihazırda hizmet sunan uçaklar güvenli bir şekilde uçmaya devam edebilir. Sorunu Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) bildirdik. İncelemeler yapmak ve gerektiği durumlarda uygun olmayan bağlantı parçalarını değiştirmek için çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Boeing, gerekli işlemler tamamlanana dek müşterilerinden yakın vadede daha düşük sayıda teslimat beklemelerini istedi.

Söz konusu durum, sektörde yaşanan uçak sıkıntıları esnasında Boeing'in karşılaştığı bir takım sorunların ardından geldi. Gelişmelere dair çıkan haberlerle birlikte Boeing hisselerinde yüzde 5'lik bir düşüş kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap