SON DAKİKA



Haber > Dünya > 224 gündür direniyorlardı!

224 gündür direniyorlardı!

20 Mayıs 2023 Cumartesi - 17:41




Aylardır Rusların var gücüyle almaya çalıştığı bölge sonunda düştü. 9 aydır devam eden çatışmalar sonrası Ukrayna işgalinin en kritik bölgelerinden Bakhmut Rus kontrolüne geçti.





24 Şubat 2022'den beri devam eden Rus işgali bölgede bütün kaosuyla sürüyor. Son 15 ayın en kritik bölgesi Bakhmut. İşgal öncesi 70 bin kişinin yaşadığı bölge artık binlerce ölü asker ve sivile ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde bölgede aktif olan çatışan Wagner Grubu'nun lideri Yevgeny Prigozhin, ordusunu Bakhmut'tan 10 Mayıs tarihinde çekeceğini açıklamış ancak kısa bir süre sonra taleplerinin yerine getirileceği sözünü alarak bu emri iptal etmişti.

Prigozhin, Rus yetkililerden mermi ve cephane alamadığını öne sürerek Savunma ve Genelkurmay başkanlarını suçlamıştı.
 

RUSLARIN KAÇTIĞI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde ise Ukrayna tarafı Rusların bölgeden çekildiği görüntüleri yayınladı. Hemen ardından yapılan açıklamada ise Ukrayna askerlerinin Bakhmut'ta 23 kilometrelik bir bölgeyi ele geçirdiği öne sürüldü.


Dün yayınlanan uydu görüntülerinde ise savaşın son 1 haftasında yaşanan dehşet gözler önüne serildi. Söz konusu fotoğraflarda Bakhmut'un yerle bir olduğu bir kez daha kameraya yansıdı.

F-16'LAR HER AN YOLA ÇIKABİLİR

Savaşın kaderini değiştirecek gelişme ise gün içerisinde Japonya'dan geldi. Söz konusu gelişmede Biden'ın Ukraynalılara 15 aydır istediği F-16 savaş uçaklarına onay vereceği belirtildi.

Bu haberin ortaya çıkmasından dakikalar sonra ise Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy Hiroşima'ya indi. Zelenskiy yarın Biden ile birebir görüşecek.
 

KRİTİK BÖLGE TAMAMEN RUS TARAFINA GEÇTİ


Tüm bu gelişmeler yaşanırken Wagner grubunun lideri Yevgeny Prigozhin Bahkmut'un tamamen Rus kontrolüne geçtiğini açıkladı.

Bakhmut'ta 224 gündür süren çatışmalar 8 Ekim 2022 tarihinde başladı. Prigozhin ise bugün çatışmaların biteceğinin sinyalini vererek Telegram hesabı üzerinden şöyle dedi:

'Bakhmut'u tamamen kontrol altına aldık. 25 Mayıs tarihine kadar incelemelerimiz sürecek daha sonra bölgeyi Rus ordusuna teslim edeceğiz'

'DURUM KRİTİK'

Prigozhin'in açıklamalarından kısa bir süre sonra Ukrayna tarafı da konuyla ilgili konuştu. Savunma bakan yardımcısı Ganna Malyar, Bakhmut'taki durumun kritik olduğunu belirtti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap