SON DAKİKA



Haber > Dünya > 20 savaş uçağı tek karede! ABD meydan okudu

20 savaş uçağı tek karede! ABD meydan okudu

07 Haziran 2022 Salı - 15:58




Yeri açıklanmayan uçak gemisinden üç gün sonra gerilimi doruk noktasına taşıyan fotoğraflar resmen yayınlandı. ABD ve Güney Kore'ye ait 20 savaş uçağı birlikte uçtu.





2022 yılına girilmesiyle füze testlerine hız veren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ABD Başkanı Joe Biden Güney Kore'yi ziyaret ederken bir füze ateşlemesi bekleniyordu. Göreve başlamasından bu yana ilk kez Asya turuna çıkan Biden, Güney Kore'den sonra geçtiği Japonya'dan ayrılır ayrılmaz Kim düğmeye bastı.

ÜÇ FÜZE BİRDEN

Joe Biden'ın başkanlık uçağı Air Force One'ın Japonya'dan kalkış yapmasından kısa süre sonra Kuzey Kore Doğu Denizi'ne doğru üç füze birden fırlattı. 550 kilometre irtifaya ulaşan füzelerden birinin kıtalararası Hwasong-17 olduğu açıklandı. Hwasong-17, Kuzey Kore'nin en büyük füzesi olma niteliğini taşıyor.

Füze testinin hemen ardından ABD ve Güney Kore ordularının tatbikat görüntüleri geldi. Sınırda Kuzey Kore bayrağının göründüğü noktada gerçekleşen tatbikatta, gerçek mermiler kullanıldı. Pyongyang'a jet yanıt niteliği taşıyan gövde gösterisinde ABD'nin karadan karaya füzeleri ATACMS ve Güney Kore'nin Hyunmoo-2 SRBM füzeleri de test edildi.

40 SAVAŞ UÇAĞI YAN YANA


Güney Kore Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı fotoğraflarda ise, onlarca savaş uçağı Fil Yürüyüşü gerçekleştirdi. F-15K jetlerinin sıra sıra dizildiği hava üssünün neresi olduğu ise açıklanmadı. Fotoğraflarda en az 40 savaş uçağının yer aldığı bildiriliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap