SON DAKİKA



Haber > Dünya > 10 katlı bina çökmüştü: Belediye başkanı istifa etti

10 katlı bina çökmüştü: Belediye başkanı istifa etti

04 Haziran 2022 Cumartesi - 09:16




İran'ın Abadan kentinde, 38 kişinin öldüğü çöken 10 katlı binanın yapımına izin verdiği gerekçesiyle tutuklanan Belediye Başkanı Hüseyin Hamidpur görevinden istifa etti.





İran’ın güneybatısında bulunan Abadan kentinde Metropol adlı binanın çökmesinden suçlu bulunan Abadan Belediye Başkan Hüseyin Hamidpur'un istifa ettiği duyuruldu. Çöken 10 katlı binanın yapımına izin verdiği gerekçesiyle tutuklanan Abadan Belediye Başkanı Hamidpur'un istifa talebi Belediye Meclisi üyeleri tarafından kabul edildi. Abadan Belediye Başkanlığı görevine ise Muhammed Rıza Matur'un getirildiği açıklandı.

10 KATLI BİNA ÇÖKMÜŞTÜ

İran'ın Abadan kentinde yapım aşamasında olan 10 katlı Metropol adlı bina, 23 Mayıs tarihinde çökmüş ve 38 kişi hayatını kaybetmişti. Binanın çökmesi sonrası başlatılan soruşturma çerçevesinde Abadan Belediye Başkanı Hüseyin Hamidpur ile önceki 4 belediye başkanı dahil 13 kişinin gözaltına alındığı duyurulmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap