SON DAKİKA



Haber > Aut'a Çıkanlar > 'Yanal' rüzgarı!

'Yanal' rüzgarı!

31 Ağustos 2017 Perşembe - 09:14








İdareimaslahatnedir bilir misiniz? Türk Dil Kurumu, bu kelimeyi, 'bir işi gerektiği gibi değil de günün şartlarına göre yapma', diğer bir tanımla 'işi oluruna bırakma' diye ifade eder. Bazı insanlar vardır, bu tanıma uyan. Her şeyi bildiklerini zannederler, kendi çaplarında bir şey yapmaya çalışırlar, yani 'dostlar alışverişte görsün' mantığına cuk otururlar. İşte Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da böyle bir portföy çiziyor. Bilgisayarla haşır neşir olup kendini bilişime dönük biri olarak lanse eder. Güya futbol uzmanları olan bir ekiple çalışır.

Alacağı futbolcuları bu ekiple tetkik eder, gözlemler, ona göre karar verir. Trabzonspor'da bir sezon önce yaşanan futbolcu trajedisini hep birlikte izledik. Takımda nasıl bir travma yaratıldığına, kulüp kasasının nasıl boşaltıldığına tanık olduk. Ortaya çıkan şaheserin(!) sahibi Ersun Yanal'dı. Futbolda yetenek avı görevini yürüten scout ekibi gelen tepkiler üzerine azledilmiş, 8 olan ekip 3 kişiye indirilmişti.

Bu operasyonun ardından Yanal scout ekibinde dizginleri eline almıştı. Nitekim sezon başında transfer edilen futbolcuların çoğunun Ersun Yanal'ın isteğiyle takıma kazandırıldığını biliyoruz. Peki, alınan futbolcular üç haftalık periyotta takıma ne kadar katkı sağladılar? Bugünlerde tartışılan konu sadece bu değil... Yanal'ın performansı ve kariyeri de kantara çıkarıldı. Futbol otoriterleri, Yanal'ın maç esnasında oyunu okuyamadığı, futbolcu seçimlerini doğru yapamadığı, takımını maçlara hazırlayıp adapte edemediği görüşünde birleşiyor.

Peki, bu zaafları olan bir teknik adam nasıl olur da '50. yılda şampiyonluk' parolasıyla yola çıkan Trabzonspor'un başında bulunabilir? Muharrem Usta ve yönetiminin öncelikle cevap bulması gereken soru bu! Futbolcuların kumaşlarının kaliteli oldukları gün gibi aşikar.

Bu durumda oklar kime döner? Elbette Ersun Yanal'a. 'Alet işler, el övünür' derler. Bu futbolcuları gereği gibi maçlara hazırlayamazsan, motive edemezsen teknik adam olarak senin tartışılman kaçınılmazdır. Şöyle bir soru yöneltelim: Diğer takımlar çok mu güçlü ki, Trabzonspor karşısında dominantlar? Hepsini ölçüp biçin, Trabzonspor'dan güçlü yanlarının olmadığını görebilirsiniz.


Bu durumda kulüp yönetiminin yapması gereken ilk şey Ersun Yanal faktörünü masaya yatırmak olmalı. 'Dere geçilirken at değiştirilmez' sözü ne kadar doğru, tartışılır ancak Yanal'ın bu takıma faydadan çok zarar verdiği su götürmez bir gerçek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap